Депутатите се събират в парламента от 14:00 ч. днес за извънредно заседание.Първа точка в дневния

...
Депутатите се събират в парламента от 14:00 ч. днес за извънредно заседание.Първа точка в дневния
Коментари Харесай

Депутатите се събират за извънредно заседание днес

Депутатите се събират в парламента от 14:00 ч. през днешния ден за извънредно заседание.

Първа точка в дневния ред, оповестен на уеб страницата на Народното събрание, е първото четене на законопроекти за изменение на Закона за авторското право и сродните му права.

Предвижда се депутатите да обсъдят на първо четене промени в Закона за правосъдната власт, както и Законопроект за одобрение на съглашението за отбрана на вложенията сред Европейски Съюз и Виетнам.

В дневния ред на изключителното съвещание е също първото четене на промени в Закона за биологичното многообразие и в Закона за енергетиката. Парламентът ще прегледа на второ четене и промени във Валутния закон.

Във вторник (19 септември) също е планувано изключително съвещание на Народното събрание, само че от 9:00 ч.

Миналата седмица депутатите одобриха решение за работата си преди и по време на предизборната акция за локалните избори. Предвижда се парламентът да не заседава три седмици преди локалния избор на 29 октомври, а преди този момент да има шест изключителни съвещания, с изключение на постоянните. Така от през днешния ден до 6 октомври в това число депутатите ще заседават пет пъти седмично - от понеделник до петък. През целия интервал до изборите ще има съвещания на парламентарните комисии.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР